Wijn actie
Door: Roland Klok
Blijf op de hoogte en volg Roland
19 Februari 2012 | Nederland, Lioesens
Roland Klok vertrekt, voor zijn stage van het Friesland College afdeling Engineering van het Techno Lyceum, 23 maart a.s. naar Gondar. Hij zal dan ruim 7 weken niet in Lioessens aanwezig zijn, maar in een zeer arm deel van Ethiopië deelnemen aan het project Gondar on the Move. Dit project heeft tot doel de kwaliteit van het beroepsonderwijs en de kans op werk van Ethiopische jongeren te vergroten. Gondar on the Move is onderdeel van het Learn4Work project wat opgezet is door Stichting Edukans in opdracht van het Ministerie voor Ontwikkelingssamenwerking. Roland gaat samen met twee klasgenoten jonge Ethiopiërs leren lassen en het aanleggen en onderhouden van zonnepanelen aanleren. De eerste vier weken geeft Roland theorie en praktijkles en in de laatste drie weken gaan zij gezamenlijk een dorp voorzien van elektriciteit d.m.v. zonnepanelen en het slaan van een waterpomp. De jongeren kunnen daarna een eigen bedrijfje opstarten.
Om het opstarten van deze bedrijfjes mede mogelijk te maken is er een wijn verkoop actie gestart. U kunt 6 flessen rode of witte Afrikaanse kwaliteitswijn kopen voor de prijs van 5! 1 doos kost € 30,00. Hopelijk wilt u hen ondersteunen. Binnenkort komt Roland bij u langs om te vragen of u interesse heeft in één of meerdere dozen wijn.
Wilt u op een andere manier ondersteunen? Dan kunt u Roland vragen om een sponsor formulier. Gondar on the Move heeft een ANBI status, uw gift is dus aftrekbaar van de belasting. Uw bedrijfslogo wordt bij hogere bedragen vermeld op de website gondaronthemove.nl.
Wilt u meer informatie of wilt u telefonisch wijn bestellen?
Dan kunt u contact opnemen met Roland Klok 06-16669156 of mail naar rolandklok@hotmail.com.
21 Februari 2012 - 18:42
Buurmeisje Anna Lynn:
hallo veel plezier in gondarXD -
03 December 2012 - 18:45
Sieberen Idzenga:
Beste mensen,
Ik zit in Mekelle en heb ee kranteknipsel uit het Friesch Dagblad (van 22 mrt 12) in mi8jn boekje. Nu hoor ik hier dat er belangstelling is voor het opnemen van zonne-energie techniek in het onderwijsprogramma van het Polytech.
Ik ben dus erg benieuwd naar de gevolgde aapak, de ervaringen en de mogelijke kontakten in Erthiopie.
Zelf ben ik nu an het kijken naar mogelijkheden om kinderen te betrekken bij de introductie van zonne-energie via proefjes, het bouwen op kleine opstellingen. ook daarvoor zijn suggesties hartelijk welkom. Ik ben van plan om april mei weer4 een poosje naar Mekeel t komen en denk dan wel wat experimenteermateriaal mee te kunnen brengen.
Ben benieuwd naar de reactie