Hobbel de hobbel.
Door: Roland Klok
Blijf op de hoogte en volg Roland
01 Mei 2012 | Ethiopië, Gondar
We vertrokken rond een uur of acht richting de mountains. Onder weg ga je van asfalt naar verhard en dan weer terug. Op de verharde stukken en de overgangen stuit je de bus uit! En je ziet veel mensen uit China die bezig zijn met de wegen en alles wat daar bij hoort.
Na tijdje kwamen de scout (met een Ak-47) en de gids er bij in. Na weer bij na uit de bus te zijn gestuiterd kwamen we bij de poort van het gebergte. Na een grondige controle en weer de nodige voetbal platjes uit gedeeld hebben konden we verder de steile zandachtige wegen op. Onder weg zie je al wat apen (ik heb nog gekeken maar vond geen familie van je :)) en de nodige schapen en geiten.
Na een halfuur dat we in het park waren zijn we er uit gegaan en met de gids en scout naar het park gaan wandelen (in Duitsland in de bergen gewandeld? Dit is net het zelfde alleen hoger ). Er komen steeds kinderen op je af die wat willen verkopen, bedelen of ‘muziek’ maken.
De scout lied ons met zijn geladen geweer op de foto gaan. Dit gaf soms wel leuke reacties. We hebben geprobeerd om ook een schot te mogen lossen helaas mocht dit niet ook als we de kogel betaalde. Een leuk weetje is dat een Ak hier goedkoper is dan een Iphone!
We hebben voor al veel apen gezien en ook wel vogels. Bij de apen kon je rustig door heen lopen zo lang je maar geen onverwachtse bewegingen maakt of veel lawaai. Je ziet ook veel roof vogels overvliegen en kleinere vogels maar die zijn meestal snel weg.
Avonds hebben we in een huisje geslapen met zen allen. Voor dat we naar bed gingen hebben we nog bij het kampvuur gezeten. Een aantal hebben bijna geen been haar meer over. S’ochtends hebben we de zonsopkomst gezien. En om acht uur verroken we naar de water val. Toevallige waren de dokteren die ook in het hotel zitten er ook en zijn we met zen allen naar de water val gelopen. Helaas was er niet veel water maar het uitzicht maakten het goed!
Gelukkig stond het busje weer op ons te wachten toen we bij de water val vandaan kwamen dus met zen allen er in en op weg naar het hotel! In de twee dagen hebben we ongeveer 8 uur gelopen en veel foto’s geschoten!
Groeten uit Gondar,
Roland
01 Mei 2012 - 19:25
Pap En Mam:
Wordt ik even op mijn wenken bedient.
Vraag ik om een verslagje van Simiën Mountains, plaatst je het op de site terwijl ik mijn reactie aan het typen was. Ben benieuwd naar de foto's. Heb al een filmpje op youtube gekeken, daar staan ook veel apen op, maar ook apen in de vreemdste standjes;) Niet echt geschikt voor kleine kinderen. -
02 Mei 2012 - 07:55
Fred Zwijndrecht:
Hallo Roland,
Mooie ervaringen doe je op. Geestelijke voedsel en bagage voor het leven. Nog een paar dagen en dan weer back to normal.
Goede thuisreis.
Warme groet ook van Lenie. Fred. -
08 Mei 2012 - 08:44
F En A Visser:
hoi ronald mooie berichtjes van jou,je hebt heel wat gezien en meegemaakt we hooren het later wel ,goede reis terug toegewenst hr gr. f e a visser .