Werkverslag week 4
Door: Roland Klok
Blijf op de hoogte en volg Roland
22 April 2012 | Ethiopië, Gondar
Hebben we niks kunnen doen. Omdat er niemand was en het de dag na passen was.
Dinsdag zeventien april 2012.
Wij hebben samen met Gerard Lommerse (aliceo), Jan Pinxter (installatiewerk Nederland) en Yemane de training programma’s door genomen en af spraken gemaakt over de cursus.
Middags zouden we naar T.V.T. maar dat ging helaas niet door. Wel hebben we een mobile instantie bekeken die Gerard Lommerse mee heeft genomen. De installatie dient als voor beeld en word veel gebruikt door berg bergbeklimmers en backpackers. www.goalzero.com Voor mee informatie.
Ook kwamen de voetballes aan en hebben we namens het hotel een welkom/af schijt avond gehad bij de Dachen bier brouwerij.
Woensdag achttien april 2012.
We zijn met zen alle naar T.V.T. geweest om te kijken wat er aan de hand was met installatie, maar helaas konden we dat pas na twee uur om dat ze niet wisten waar de sleutel was. Er werden diverse bossen met sleutels op gezocht en geprobeerd tot het raak was. Nadat de boel geïnstalleerd was vorig jaar is er helaas niet veel mee gebeurd.
De installaties deed het ook niet meer, nadat er wat handleidingen door gelezen waren werd het probleem gevonden! De inverter die van twaalf volt 220 volt maakt. Schakelt zich automatisch uit wanneer er niks word af genomen na in een bepaalde tijd dus een knopje indrukken en toen deed het hele systeem het weer!!
Middags zouden we naar een klein dorpje buiten Gondar gaan waar in de loop van het jaar zonnepanelen moeten komen omdat daar geen aan sluiting is op het elektriciteitsnet. Maar helaas ging dit niet door omdat de contact persoon daar er niet was.
Dus zijn we met Jaap, Rob, Gerard, Jan, Jurjen, Pier Harm en ik naar Adane geweest om te het te kunnen zien hoe het met hem was en zijn bedrijf. Ook zijn we Tesfau die een auto bedrijf is gestart ook met spullen van gered gereedschap.
Donderdag negentien april 2012.
Hebben een inleidingen presentatie gehad aan de leerlingen die op kwamen dagen op het last waren er vijftien leerlingen. Het is op zich interessant maar omdat het vertaald moet worden en je het al gehoord en gelezen hebt ga je vervelen.
Vrijdag twintig april 2012.
Zijn we met de hele groep (dus ook de voetballes) naar Kim en Tim Geweest!!
22 April 2012 - 20:43
Hans Scholte:
Ik denk dat jij er meer van leert dan de doelgroep.
Zit er ook hond in die soep?
Groet van ons
29 April 2012 - 17:13
Roland:
@ Hans Scholte. Nee alleen maar lam/schaap. Honden zijn onrein hier!