Lassen in de volle zon.
Door: Roland Klok
Blijf op de hoogte en volg Roland
07 April 2012 | Ethiopië, Gondar
We hebben hem geholpen met het maken van drie ramen. Waar we vier dagen mee bezig zijn geweest. De ramen bestaan uit een frame waar golfplaten op gelast zijn.
We hebben Adane uitgelegd dat hij bij het staal dat hij gebruikt (2 mm dik) kleinere elektrodes moet gebruiken en een lagere stroom omdat je er dan minder makkelijk door heen brand. De elektrodes ging hij direct halen! We hebben hem ook uitgelegde dat Als je een hoek moet maken zo als in het frame je het beste schuin kan doen omdat het dan steviger is.
Er stonden iedere dag veel mensen die allemaal op je vingers kijken, maar Adane kreeg aardig wat klussen in zijn schoot geworpen toen wij daar aan de gang waren
Door de warmte (over de dertig graden) zijn we middags binnen gaan werken zo als op de foto waar Jurjen en Pieter Harme aan het lassen zijn.
Op de laatste dag een half uur voordat we weg zouden gaan viel de stroom uit dus konden we niet veder. Gelukkig is dit de enigste keer geweest dat dit gebeurde!
Rob (onze begeleider) is bijna ieder dag mee geweest behalve donderdag toen is hij met sport en spel mee geweest.
We hebben ieder keer naast Adane gegeten waar een klein restaurantje is gevestigd. Bananen brood of roerbakei met brood en cola.
We zijn met tuktuk’s naar Adane gegaan en met een busje terug. Een van de tuktuk bestuurder is weer familie van Alex (de eigenaar van het hotel).
Een warme groet van uit gondar,
Roland Klok
07 April 2012 - 11:05
Gerben En Reino Teit:
Heel mooi te zien dat jullie al flink aan het werk zijn, en dat het goed met jullie gaat. We wensen je het allerbeste uit een koud Morra. ( 4 graden) -
07 April 2012 - 15:09
F En A Visser:
mooi van je de berichtjes, zo te zien heb je het wel naar de zin je hebt er beina al weer twee weken op zitten nog weel sucses toe gewenst hr gr yt lioessens. -
07 April 2012 - 19:28
De Buurtjes:
hey Roland,
zo te lezen gaat het goed met je. Leuk dat je af en toe ook wat foto's laat zien.
Nog 5 weekjes te gaan, gaat snel he.
Succes en pas goed op jezelf.
groeten van ons allemaal, doeg.